Mecanisme pentru declanșarea atenției – Artist talk cu Ciprian Ciuclea, 23.05.13

detaliu expozitie Ciprian Ciuclea foto Marian Dumitru

Joi, 23 mai 2013, ora 18.30, are loc la Platforma o discuție cu artistul Ciprian Ciuclea, în cadrul expoziției sale Eroziune/după teoria derivei continentelor.

Proiectul Eroziune a pornit de la dorința de a echivala artistic o sumă de teorii științifice aflate la intersecția între geologie, fizică și meteorologie. Instrumentele și exercițiile științei sunt atrăgătoare pentru cercetarea artistică, iar căile prin care aceste echivalări și intersecții se pot concretiza merg de la pseudoexperiment la abordări pedagogice, de la estetizarea ecuației ca semn grafic la poezia rece și sociologia științei. În cadrul larg de practici și posibilități, miza instalațiilor lui Ciprian Ciuclea este de a supune teoria formării continentelor (și transformării perpetue a reliefului) unei interpretări senzoriale în care atenția se concentrează iar condițiile spațiale specifice determină dinamica expoziției.
Întâlnirea de joi va include o prezentare a proiectelor artistului și a preocupărilor sale pentru știință și abordări tehnologice, în contextul unui dialog despre artă și știință.

Acest dialog inaugurează o serie de întâlniri la spațiul Platforma, în cadrul cărora vom invita artiști, inventatori, cercetători din domenii diverse ale științei și tehnicii.

În vederea discuției de joi, recomandăm celor care înca nu au ajuns sa viziteze expoziția să o facă înainte, în timpul programului de vizitare obișnuit al Platformei (miercuri-duminică, 10.00-18.00).

—————

Ciprian Ciuclea (n. 1976, Timișoara) și-a început activitatea artistică având un interes pentru dimensiunile experimentale ale graficii și gravurii contemporane extinse tot mai mult, în actualitate către instalații site specific. Interesul pentru relația dintre artă și tehnologie, artă și știință este integrat unei viziuni care îmbracă mai multe tipuri mediale (obiect, video, sunet, print, desen) gândite complementar. Artistul a expus în numeroase proiecte internaționale și a avut solo show-uri din care menționăm Saitama Art Museum, Japonia (2006), Cuenca, Spania, în cadrul festivalului Ingrafica (2008), Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal, Sibiu (2009), D. Manuel Palace, Evora, Portugalia (2011). Ciprian Ciuclea trăiește și lucrează în București.

Advertisements


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s