The Body Elastic (încă un open call, ați ghicit)

bodyelastic

Vă invităm la un experiment de lucru nemaivăzut și nemaiauzit în minunata, filozofica și adânc-gânditoarea artă contemporană locală, în care toate granițele sunt sus și corpul e o metaforă, un citat, o echivalare conceptuală.

Vă invităm la un atelier de lucru bazat pe evidența că singurul material de care avem (sau ar trebui să avem) dreptul să dispunem este propriul corp.

Un atelier care să pornească de la exerciții de conștientizare a privilegiilor pe care le întrupăm, și de pe al cărui teritoriu funcționăm, respirăm, anulăm sau creăm ierarhii – de gen, de culoare a pielii, de sexualitate, de abilități corporale sau mintale. Intersectate cu cele de clasă. Intersectate cu cele de specie. Și/sau cu multele alte forme de turisme și aproprieri culturale. Și atunci, ce tipuri de embodiment ne stau la dispoziție și sunt etic viabile?

Temele de lucru propuse în continuare sunt insuficient sau deloc utilizate în expresiile artistice locale. Cum am putea lucra cu ele, în așa fel încât gesturile și eforturile să conteze, să fie site-specific, și nu o re-modernizare a acționismelor însângerate ori a exhibiționismelor neo-pop:

  1. Corpul explicit și experimentarea nemediată a durerii și plăcerii în performance, prin acțiuni duraționale și de rezistență.
  2. Trash, furie și reprezentări extreme ale corpului.
  3. Dans erotic, cabaret și expresie sexuală în performance.
  4. Imaginar și imaginație pornografică.

Vă invităm începând cu 20 aprilie să le explorăm nemijlocit, să facem propriul club de performance extrem, să lucrăm împreună și apoi să scuturăm prin el rufele și fundurile în văzul public. Gata cu metaforele conceptuale și discrețiile poetice. Dați un semn pe spatiulplatforma@gmail.com până pe data de 10 aprilie 2015 dacă sunteți interesați/te.Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s