28 martie – MASĂ ROTUNDĂ – Migrația în ziua de azi

Forumul Cultural Austriac organizează la Bucureşti, în perioada
28 – 30 martie evenimentul acasă. ÎN DIALOG CU MIGRANŢII.

Evenimentul este realizat cu sprijinul ARCUB, Spațiul Platforma (gazduit de Muzeul Național de Artă Contemporană), Centrului Național al Dansului București și Mandragora Film.

În cadrul acestuia vor fi prezentate două spectacole de teatru – naţional şi internaţional, o conferință pe tema migrației contemporane, rezultatele unui atelier de povești personale la care participă copii și adolescenți din familii de migranți, și un film – Morgen (România, 2010) , în regia lui Marian Crişan.

Vineri, 28 martie, 11:30
Spaţiul Platforma, Calea Moșilor, nr. 62-68, etaj 1, in cadrul MNAC Anexa, București

Pe 28 martie, Forumul Cultural Austriac organizează de la ora 11.30, la Spațiul Platforma conferința Migrația în ziua de azi, cu sprijinul OIM (Organizaţia Internaţională pentru Migraţie) care propune o abordare din mai multe perspective asupra dinamicii contemporane a migrației. La conferință sunt invitați să participe migranți, sociologi, reprezentanți ai autorităților publice și ai ONG-urilor care au dezvoltat diferite programe privind situația din România. Perspectiva acestora va fi completată de analiza jurnalistei austriece Susanne Scholl, autoarea unei cărți de referință – Singură acasă. Cartea are în centru destinele contorsionate ale unor migranți pe care autoarea i-a cunoscut personal, documentându-le experiențele în timp ce solicitau azil politic în Austria.

În cadrul conferinței vor fi prezentate și rezultatetele atelierului Povești de graniță, realizat timp de o lună cu adolescenți și copii din familii de migranți. Atelierul, coordonat de Mihaela Michailov (dramaturg), alături de David Schwartz (regizor) şi Alice Monica Marinescu (regizor şi actriţă) este o arhivă de povești personale, de hărți subiective cu granițe pulverizate.

Discuţie moderată de Gina Şerbănescu (jurnalist)



Leave a comment